Αυξήστε το μέγεθος αποστολής αρχείου για το phpmyadmin στο plesk

Εδώ και λίγο χρονικό διάστημα άρχισα να χρησιμοποιώ το plesk (στο centos). Άφησα πίσω το ISP manager καθώς άλλαξα εταιρία (το isp manager το χρησιμοποίησα μόνο και μόνο γιατί η vps.net που ήμουν πριν το έδινε δωρεάν 🙂 , μου άφησε καλές εντυπώσεις).

Ένα πρόβλημα που είχα στο plesk ήταν πως στο phpmyadmin το όριο αποστολής ήταν στα 2mb (λογικό…). Σκέφτηκα πως θα το αλλάξω από το php.ini έπεσα έξω όμως (περίπου). Αφού βρήκα την λύση σκέφτηκα να την γράψω και εδώ μήπως κάποια στιγμή συναντήσει κάποιος το ίδιο πρόβλημα. Αρχικά όπως είπα και ποιο πάνω νόμισα πως έπρεπε να ψάξω στο /etc/php.ini τελικά έπρεπε να ψάξω αλλού, ας δούμε που.Είναι πολύ απλό, αρχικά πάμε στην τοποθεσία /usr/local/psa/admin/conf/ εκεί υπάρχει ένα αρχείο php.ini 🙂. Πρέπει να το κάνουμε επεξεργασία (vi php.ini).

Πρέπει να αλλάξουμε το max_file_uploads και upload_max_filesize. Αν θέλουμε 500Mb βάζουμε “500M”. Αφού τα αλλάξουμε αποθηκεύουμε το αρχείο και δίνουμε τις παρακάτω εντολές:

/etc/init.d/psa stop
/etc/init.d/psa start

Αυτό ήταν! Να σημειώσω πως από την στιγμή που θέλουμε να ανεβάζουμε μεγάλα αρχεία (άρα θα παίρνει χρόνο) πρέπει να αλλάξουμε και τον χρόνο για το time out. Δεν νομίζω πως είναι δύσκολο, αν δεν κάνω λάθος αλλάζει και μέσα από το το plesk.

Θα πει κανείς γιατί δεν χρησιμοποιείς ssh για να ανεβάζεις μεγάλα αρχεία; Δεν έχω κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσω ssh, απλά δεν είμαι μόνος μου στον server αλλά είμαι ο μόνος που έχω ssh πρόσβαση άρα πρέπει να γίνει η παραπάνω δουλειά ώστε να μπορούν οι υπόλοιποι να ανεβάζουν μεγάλα αρχεία μέσω του phpmyadmin.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.