Δοκιμές ταχύτητας συγχρονισμού με adsl2+ routers

Μιας και έχω στα χέρια μου τέσσερα routers είπα να τα δοκιμάσω για να δω τι διαφορές θα έχω στην ταχύτητα συγχρονισμού. Δεν έγιναν δοκιμές σταθερότητας κ.α. απλά σε συγχρονισμό για να δω τις διαφορές, είπα να τις μοιραστώ. 🙂

Τα routers που έγινε η δοκιμή είναι: Netfaster iad 2, linksys wag200g, Huawei echolife hg520, Netgear dgn2000.

Το Netgear dgn2000 είναι αυτό που χρησιμοποιώ στην γραμμή μου. Η γραμμή είναι ΟΤΕ με ταχύτητα έως 24Mbps, λόγο της απόστασης κλειδώνω πολύ χαμηλά. Οι διαφορές στις ταχύτητες είναι μικρές.

Θα ξεκινήσω με το linksys wag200g

Κλείδωσε στα 4785/943 με attenuation 49db.

Παρακάτω είναι το Huawei echolife hg520

Κλείδωσε στα 4931/901 με attenuation 48.9db

Παρακάτω είναι το Netfaster iad 2

Κλείδωσε στα 4917/945 με attenuation 47.2db

Τέλος το netgear dgn2000

Κλείδωσε στα 4911/916 με attenuation 49db

Όλες οι μετρήσεις έγιναν σε ADSL2 και όχι ADSL2+ καθώς η γραμμή αρνείται να κλειδώσει. 🙂 Η γραμμή είναι σε fast path, το netfaster έχει bug και δεν το αναφέρει. Οι διαφορές στην ταχύτητα όπως είπα είναι πολύ μικρές, περισσότερο αλλάζει το attenuation παρά η ταχύτητα, σημάδι πως κάθε router μετράει διαφορετικά και δεν είναι πολύ αξιόπιστο το νούμερο.

Το target snrm είναι στα 9db, συνήθως η γραμμή συγχρονίζει στα ~5300, σήμερα έπεσε λίγο. Έχω καταφέρει με το netgear να ρίξω το snr και να φτάσει σχεδόν τα 7Mbps 🙂 αλλά δεν το άφησα γιατί δεν θα ήταν σταθερό.  Για να ήταν καλύτερη η μέτρηση έπρεπε να μετρήσω και σταθερότητα αλλά είναι κάτι που θέλει χρόνο, στο μέλλον ίσως να μετρήσω και σταθερότητα.

Η εικόνα στην αρχή του άρθρου είναι από saschaaa.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.