Nick Fountas

Personal blog

By

Η Hellas On Line μας έχει κουράσει

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να αναφερθώ στα τηλεφωνήματα (ναι αυτά τα ενοχλητικά για να γίνεις πελάτης τους), στο κάτω κάτω το κάνουν οι περισσότερες εταιρίες αν όχι όλες. Το πρόβλημα με την hol είναι πως ακόμα και τα τηλεφωνήματα είναι τα ποιο συχνά, και δεν το λέω επειδή παίρνουν μόνο εμένα, συχνά μου τα λένε γνωστοί μου, μια αναζήτηση στο google θα σας πείσει άλλωστε.

Σε διάστημα τριών μηνών μου χτύπησαν την πόρτα δύο διαφορετικοί πωλητές για να μου πουλήσουν… οπτικές ίνες (!). Χτυπάει η πόρτα λοιπόν, ανοίγω και βλέπω έναν με κουστούμι να μου χαμογελά. Αφού μου συστήθηκε άρχισε  να μου λέει το παραμύθι του, πως θα αναβαθμίσουν τις γραμμές στην περιοχή και να του δώσω τον λογαριασμό του ΟΤΕ για δει τα στοιχεία μου (καλά που δεν του έδωσα γιατί κάποιο πρωί θα ήμουν στην hol χωρίς να καταλάβω το γιατί). Αφού δεν του έδωσα τον λογαριασμό είπα να πιάσω την κουβέντα, του είπα λοιπόν πως ήμουν δυόμιση χρόνια στην hol και είχα προβλήματα και γ’ αυτό γύρισα στον ΟΤΕ. Αφού εξήγησα τι προβλήματα είχα μου εξήγησε πως αν παω τώρα σε αυτούς δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, και άρχισε να λέει για οπτικές ίνες… για να μην τα πολυλογώ του είπα πως δεν ενδιαφέρομαι και έφυγε.

Την δεύτερη φορά η κουβέντα ήταν περίπου όπως και η πρώτη, άκουσα και το Θεϊκό πως σε κάθε περιφέρεια είναι υπεύθυνη για το δίκτυο χαλκού του ΟΤΕ διαφορετική εταιρία. Για την Δυτική Ελλάδα υπεύθυνη για το δίκτυο χαλκού του ΟΤΕ είναι η hol, μάλιστα (μάλλον θα θυμόταν την κοινωνία της πληροφορίας…). Κοιτάνε λέει τις γραμμές για να κάνουν αναβάθμιση (μάλλον με τις οπτικές ίνες). Μετά έλεγε πως θα έχω πάνω από 8Mbps, ότι στην περιοχή δεν πάει κανένας πάνω από 5Mbps δεν το σχολιάζουμε (50 attenuation βλέπεις), αφού άρχισα να μιλάω με τεχνικούς όρους ηρέμησε λίγο και το γύρισε στο χαλαρό… κουβέντες του στυλ «οι περισσότεροι έχουν hol στην περιοχή» και μου ζητούσε αν ξέρω κανένα που να έχει ΟΤΕ για να περάσει απο εκεί. Φεύγοντας είπε πως θα ξαναπεράσει, τελικά δεν πέρασε (η αλήθεια είναι πως αγχώνομαι μήπως έρθει).

Τελικά εμένα δεν κατάφεραν να με κάνουν πελάτη της hol, πόσους όμως έχουν κοροϊδέψει; Γιατί περί κοροϊδίας μιλάμε. Τι κάνει η ΕΕΤΤ και η Γενική Γραμματεία καταναλωτή (που όπως λέει στο site της νοιάζεται για εμάς;). Ναι τι είπα τώρα…

Νομίζω ότι αξίζει να δούμε και ένα πρόσφατο δελτίο τύπου του ΟΤΕ:

Το τελευταίο διάστημα, ο ΟΤΕ έχει γίνει αποδέκτης πλήθους καταγγελιών από πελάτες του, οι οποίοι δέχθηκαν παραπλανητικές επισκέψεις από εκπροσώπους εταιρειών σταθερής τηλεφωνίας, με στόχο την εν αγνοία τους εγγραφή σε άλλο πάροχο.

 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, στις περισσότερες περιπτώσεις, αντιπρόσωποι άλλων εταιρειών, παρουσιαζόμενοι ως συνεργάτες ή ακόμα και ως εργαζόμενοι του ΟΤΕ, αφού πείσουν κατ’ αρχήν τον πελάτη να δεχθεί ενημέρωση, στη συνέχεια καταγράφουν τα στοιχεία του και τον εγγράφουν στην εταιρεία την οποία εκπροσωπούν.

 

Με στόχο την προστασία των πελατών του από παράνομες πρακτικές, αλλά και για τη σωστή πληροφόρηση των καταναλωτών, ο ΟΤΕ ενημερώνει ότι:

 

  • Όσοι καταναλωτές θέλουν να επωφεληθούν από τη Νέα Εποχή Τιμών ΟΤΕ, με τα νέα προγράμματα OTE Double Play σε πολύ  χαμηλές τιμές, μπορούν να επικοινωνούν με τον ΟΤΕ:
  • καλώντας δωρεάν το 13888,
  • με μια επίσκεψη στο εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου ΟΤΕ (OTE – COSMOTE – ΓΕΡΜΑΝΟΣ) ή
  • online, μέσω του www.ote.gr.

 

  • Ο ΟΤΕ ζητά από τους καταναλωτές που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά να το καταγγείλουν αμέσως είτε στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), είτε στις ενώσεις καταναλωτών, ενημερώνοντας παράλληλα και το κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης 13888, ή το Δίκτυο Καταστημάτων ΟΤΕ.

Η hol μας έχει κουράσει και έχει γίνει ενοχλητική, εδώ όταν ήμουν πελάτης τους με παίρνανε τηλέφωνο για να γίνω πελάτης τους. 🙂

Κρίμα πάντως που ακολουθεί τέτοιες τακτικές, και λέω κρίμα γιατί απο πλευράς δικτύου είναι πολύ καλή. Πρόσφατα διάβασα και αυτό: Greece Ready for 100G Internet .

Ελπίζω κάποια στιγμή να σταματήσουν αυτή την κακή τακτική.

One Response to Η Hellas On Line μας έχει κουράσει

  1. andreas says:

    περιμένω 26 μέρες για το intenet…στις πρώτες 15 μέρες μου είπαν οτι ο ote εχει βρει κάποιον προβλημα με την γραμμή και ευθύνετε ο οτε για την λύση του προβλήματος…πριν δυο μέρες με πέρνουν και με ρωτάνε που βρισκετε το σπιτι,δεν μπορει ο οτε να βρει το σπίτι… hallo?? hellas on line akouei? h se souvlatzidiko phra thlephono? Απαράδεχτοι..τους πέρνω τηλέφωνο και δεν απαντάνε(δεν με καλούν πίσω..εχουν αυτόματο τηλεφωνητη και λένε θα σε καλέσουμε πισω…) μακριαααά!!!!.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*